Skip to main content

Werkwijze

Jij bent zwanger en je wilt graag voorbereid zijn op jouw kraamperiode. Het kan zijn dat je niet zo goed weet hoe je deze voorbereiding moet treffen en waar je het beste op kunt letten. Een ding weet je zeker; je wilt in alle rust genieten van je kersverse gezin (of gezinsuitbreiding), goed herstellen en genieten van je baby.

Tijdens jouw kraamperiode kan ik je op 3 manieren ondersteunen:

Door het samenstellen van een persoonlijke kraamplan:
Net zoals de geboorteplan kan een kraamplan er voor zorgen dat je goed voorbereid bent op een bepaalde gebeurtenis die gaat komen; namelijk het 4e trimester. In dit plan worden jouw verwachtingen en wensen (en eventueel die van jouw partner) vastgelegd voor direct na de geboorte tot en met week 6 van je kraamperiode. Een goed doordacht kraamplan kan helpen om de stress te verminderen door de verwachtingen helder te maken en de kans op onzekerheid te verkleinen. De kraamzorg is er maar een week, maar jouw kraamperiode duurt wel 40 dagen.

Door een postpartum behandeling aan huis:
Wanneer je kiest uit een van de pakketten, zoals aangegeven op deze website, geef ik jouw lichaam en ziel alle aandacht voor een warm en krachtig herstel. Daarnaast is het een ultiem relax moment! De behandelingen zijn gebaseerd op warmte, ontspanning en kruiden.

Door voor jou te koken en je te coachen:
Voeding speelt een hele belangrijke rol in jouw herstel als pas bevallen mama. De bevalling is een fysiek veeleisende ervaring die jouw lichaam kan uitputten. Voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen zijn essentieel voor het herstel.

Dit combineer ik met coaching omdat je allicht vragen zult hebben met betrekking tot bepaalde uitdagingen of veranderingen. Als kraamdoula bied ik mijn expertise en kennis aan om te helpen bij uitdagingen die kunnen voorkomen tijdens de kraamperiode. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen bij het geven van borstvoeding, bij het toepassen van verschillende ouderschapsstijlen, bij hechting met je baby en algehele herstel na de bevalling.

Hoe boek je jouw behandeling?

  1. Laat je gegevens achter via het contactformulier;
  2. Ik neem telefonisch contact met je op om je wensen en behoeften te bespreken en we kiezen een pakket uit wat het beste bij je past;
  3. Intake gesprek bij jou thuis om nader kennis te maken en intakeformulier in te vullen. Jouw plek in mijn agenda wordt gereserveerd door middel van een betaling (helft vooraf).
  4. Bevallen? Stuur me een berichtje en dan plannen we meteen de behandeling in.
Afspraak maken